A Sant Feliu de Guíxols.

dijous, 27 de febrer del 2014

SEGÓ

El segó entra dins de la categoria dels cereals i pot ser de blat o de civada. Pertany al grup de grans o farines.

El segó de blat és un aliment ric en fòsfor i també té magnesi, zinc, potassi, iode, ferro i fibra. Podem trobar-hi vitamines A, B1, B2, B3, B5, B7, B9, B12, C, D, E i K. No té colesterol ni purines.

El segó de civada és l’embolcall que cobreix la civada. Té un 20% de fibra i treu la gana, però té unes 30 calories per cullerada. S’aconsella no consumir més de dues o tres cullerades al dia ja que pot produir flatulència.

Redueix el colesterol, prevé la diabetis, protegeix contra el càncer de còlon i recte i és beneficiós pel trànsit intestinal. Ajuda a combatre l’estrenyiment i les morenes.

Es pot barrejar amb un producte lacti, a la sopa, a la macedònia o a l’amanida. També es poden fer en receptes, substituint una part de la farina pel segó, com pizzes, galetes, magdalenes, pastissos...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada