A Sant Feliu de Guíxols.

dijous, 24 d’abril del 2014

FAVES

Les faves (Vicia faba) pertanyen a la família de les lleguminoses. Són un cultiu mediterrani des de l’Edat del Ferro. Eren molt apreciades a Grècia. En l’actualitat és el plat nacional d’Egipte i es cultiven a per tot el món.

La primavera és el millor temps per a les faves, des de febrer fins a finals de maig. És una planta anual i pot arribar a créixer fins a 180 cm. d’alçada. N’hi ha de diferents varietats egons la durada del seu cicle i la mida de la planta.

Són molt energètiques ja que tenen un alt contingut en proteïnes i carbohidrats. Un inconvenient de les faves seques és que costen de digerir i es recomana consumir-ne poques. Les criatures millor que les mengin en puré. Les faves fresques tenen molta fibra que afavoreix la digestió, i vitamines del tipus B. També tenen minerals com el manganès, coure, ferro, calci i fòsfor. No se’n poden menjar si es té àcid úric.

Es poden menjar crues o cuinar bullides, Al vapor, fregides, en truita, en sopa, en guisats...

Fotografia presa a "Frutería López".
C/ València, 17220 Sant Feliu de Guíxols.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada