Les faves (Vicia faba) pertanyen a la família de
les lleguminoses. Són un cultiu mediterrani des de l’Edat del Ferro. Eren molt
apreciades a Grècia. En l’actualitat és el plat nacional d’Egipte i es cultiven
a per tot el món.
La primavera és el millor
temps per a les faves, des de febrer fins a finals de maig. És una planta anual
i pot arribar a créixer fins a 180 cm. d’alçada. N’hi ha de diferents varietats
egons la durada del seu cicle i la mida de la planta.
Són molt energètiques ja
que tenen un alt contingut en proteïnes i carbohidrats. Un inconvenient de les
faves seques és que costen de digerir i es recomana consumir-ne poques. Les
criatures millor que les mengin en puré. Les faves fresques tenen molta fibra que
afavoreix la digestió, i vitamines del tipus B. També tenen minerals com el
manganès, coure, ferro, calci i fòsfor. No se’n poden menjar si es té àcid
úric.
Es poden menjar crues o
cuinar bullides, Al vapor, fregides, en truita, en sopa, en guisats...
C/ València, 17220 Sant Feliu de Guíxols.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada