A Sant Feliu de Guíxols.

diumenge, 27 d’abril del 2014

BLEDES

Les bledes són verdures fresques de la família de les Quenopodiàcees. És originaria de les costes mediterrànies. Es pensa que la varen començar a cultivar els àrabs a l’edat mitjana.

És una planta de climes càlids o temperats, ja que és molt sensible al fred. Hi ha nombroses varietats que es classifiquen segons el seu color, la mida de les seves fulles, la rapidesa de recuperació de les fulles un cop tallades...

Són un aliment ric en vitamina K i en vitamina B9, cosa que les fan recomanables durant l’embaràs o la lactància. També conté molt de iode que va bé per al metabolisme, regula el colesterol i ajuda a processar els hidrats de carboni. També enforteix el cabell, la pell i les ungles. Al ser riques en fibra són ideals contra el restrenyiment. A més, tenen molt poques calories.

Les bledes es poden utilitzar en amanides, en sopes, fregides amb alls, amb beixamel, arrebossades, farcides, com a guarnició, etc. La manera més habitual de cuinar-les és bullides o al vapor. 

Fotografia presa a "Frutería López".
C/ València, 17220 Sant Feliu de Guíxols.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada