El clavell o clau d’espècia
són els botons de les flors seques, encara tancades, de l’arbre del clavell que
pertany a la família de les Mirtàcees. El seu aroma i sabor són extremadament
forts, picants i ardents. Si es tasta, és amargant i deixa una sensació de fred
a la boca. El seu origen està a les
illes Moluques.
És una planta de climes marítims
i tropicals, i les collites poden ser abundants o catastròfiques segons la
climatologia. S’aprofita una collita anual. Es recull quan comença a agafar
color però abans de que s’obri la flor, i després s’assequen els clavells fins
que perden dos terços del seu pes original i s’enfosqueixen.
Conté diferents tipus d’olis
essencials. Es fa servir en aromateràpia i tractaments dentals. Té propietats
analgèsiques, antiinflamatòries, antibacterianes i anestèsiques (algú diu també
que afrodisíaques). Es pot aplicar directament a les genives o al queixal per
controlar el dolor, però no es recomana utilitzar en criatures.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada