A Sant Feliu de Guíxols.

dilluns, 9 de setembre del 2013

COGOMBRE

El cogombre (Cucumis sativus L.) és de la família de les cucurbitàcies i originari del sud d’Àsia.

Bàsicament es poden trobar tres varietats de cogombre: El “tipus espanyol” que és curt (màxim 15 cm.) amb pell verda i ratllada de blanc o groc, el “tipus francès” que és mig llarg i molt semblants als que es fan a Almería, i el “tipus holandès” que és llarg fent més de 25 cm. cada peça.

El cogombre és un aliment de digestió fàcil i refrescant quan es menja en cru i pelat. Si es menja amb vinagre i sal pot ser indigest. No té grassa i és baix en calories i colesterol. Té propietats laxants i diürètiques. Conté vitamina C en moderació.

La mascareta de cogombre és molt bona per a donar suavitat a la pell, treure taques i arrugues. Relaxa els ulls cansats o inflats.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada