A Sant Feliu de Guíxols.

dilluns, 2 de setembre del 2013

ALBERGÍNIA

L’albergínia pertany a la espècie Solanum melongena i és de la varietat esculentum. Prové de la Índia, on es cultiva des de fa 4000 anys. Va entrar a la península a través dels musulmans i després es va estendre per Europa, sobretot per França i Itàlia.

És una planta de climes càlids o temperats, ja que és molt sensible al fred. Hi ha moltes varietats d’albergínies, però es divideixen en tres grans famílies segons la forma k tenen i la seva mida: albergínia ovalada gran, albergínia llargada i albergínia ornamental. La podem trobar de diferents colors, des de blanca a negra, passant pel groc, el vermell i el morat.

Conté un 90% d’aigua, poques grasses i poques calories. Conté fibra, vitamines i minerals.


Es pot cuinar fregida, arrebossada, a la planxa, guisada, al forn... A vegades tenen un punt d’amargor k se li pot treure posant-li una mica de sal a la polpa una mitja hora abans de cuinar-la. Després s’asseca la suor k hagin tret amb paper de cuina.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada