L’albergínia pertany a la
espècie Solanum melongena i és de la
varietat esculentum. Prové de la
Índia, on es cultiva des de fa 4000 anys. Va entrar a la península a través
dels musulmans i després es va estendre per Europa, sobretot per França i
Itàlia.
És una planta de climes
càlids o temperats, ja que és molt sensible al fred. Hi ha moltes varietats
d’albergínies, però es divideixen en tres grans famílies segons la forma k
tenen i la seva mida: albergínia ovalada gran, albergínia llargada i albergínia
ornamental. La podem trobar de diferents colors, des de blanca a negra, passant
pel groc, el vermell i el morat.
Conté un 90% d’aigua,
poques grasses i poques calories. Conté fibra, vitamines i minerals.
Es pot cuinar fregida,
arrebossada, a la planxa, guisada, al forn... A vegades tenen un punt d’amargor
k se li pot treure posant-li una mica de sal a la polpa una mitja hora abans de
cuinar-la. Després s’asseca la suor k hagin tret amb paper de cuina.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada