A Sant Feliu de Guíxols.

dilluns, 15 de juliol del 2013

PATATES

La patata (Solanum tuberosum) és una planta herbàcia de la que es consumeixen els tubercles. És originaria dels Andes i va arribar a les nostres contrades pels volts del 1570 amb els conquistadors espanyols que tornaven d’Amèrica. Actualment és el segon aliment més consumit del món.

S’ha de conrear en un clima temperat/fred, ja que si fa massa fred es congelen. Té més de 200 varietats que es classifiquen segons el seu color de pell i de carn, i també per la seva forma i mida. Una classe són millors per a fregir, i una altra per a bullir.

S’han de guardar en un lloc ventilat i fosc.

La patata té moltes calories, proteïnes, midó, fibra i glúcids. No en mengis si et vols aprimar. També conté moltes vitamines i minerals.

Es pot cuinar de múltiples maneres: fregides, bullides, al vapor, en sopa, en puré, en pastissos, etc.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada