Els raves (Raphanus sativus) són blancs amb la pell
acolorida. Pertanyen a la família de crucíferes. Els egipcis i babilonis ja els
consumien fa més de 4000 anys. Es pensa que cap a l’any 400 a. C. es va
començar a consumir a Xina i Corea. També es varen apreciar a Grècia i a l’antiga
Roma, on els romans els varen estendre a tot Europa. Actualment es consumeixen
més a l’Àsia.
La temporada dels raves és
de maig a juliol. Prefereixen els climes temperats. Les varietats es
classifiquen segons la mida i forma de l’arrel que és la part comestible. Entre
les varietats d’arrels petites, n’hi trobem de globulars i d’oblongues, i entre
les varietats d’arrels grans n’hi ha de negres, de rosats i de blancs.
Conté un 95% d’aigua i
poques calories, però una quantitat important de vitamines i minerals. La
vitamina més destacable és la C, però també té B2, B6 i niacina. Pel que fa als
minerals, aporta molt de potassi, magnesi, fòsfor, ferro, zinc i calci.
Afavoreix i augmenta la secreció de la bilis, fent les digestions més
lleugeres. És diürètic i depuratiu.
Es sol consumir cru en
amanides. Tenen un gust característic, lleugerament picant.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada