A Sant Feliu de Guíxols.

dijous, 1 de maig del 2014

RAVES

Els raves (Raphanus sativus) són blancs amb la pell acolorida. Pertanyen a la família de crucíferes. Els egipcis i babilonis ja els consumien fa més de 4000 anys. Es pensa que cap a l’any 400 a. C. es va començar a consumir a Xina i Corea. També es varen apreciar a Grècia i a l’antiga Roma, on els romans els varen estendre a tot Europa. Actualment es consumeixen més a l’Àsia.

La temporada dels raves és de maig a juliol. Prefereixen els climes temperats. Les varietats es classifiquen segons la mida i forma de l’arrel que és la part comestible. Entre les varietats d’arrels petites, n’hi trobem de globulars i d’oblongues, i entre les varietats d’arrels grans n’hi ha de negres, de rosats i de blancs.

Conté un 95% d’aigua i poques calories, però una quantitat important de vitamines i minerals. La vitamina més destacable és la C, però també té B2, B6 i niacina. Pel que fa als minerals, aporta molt de potassi, magnesi, fòsfor, ferro, zinc i calci. Afavoreix i augmenta la secreció de la bilis, fent les digestions més lleugeres. És diürètic i depuratiu.

Es sol consumir cru en amanides. Tenen un gust característic, lleugerament picant. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada