Els pebrots són originaris
d’Amèrica, de la zona dels Andes, i varen arribar a casa nostra amb Cristòfol
Colom. Són de la família de les solanàcies i el seu nom científic és Capsicum annuum. Fa més de 9000 anys que
es cultiven. A les nostres contrades, es cultiva d’estiu a tardor perquè són
sensibles a la fred.
Hi ha una gran varietat d’espècies
i diversitat de formes, colors i mides. Actualment, es poden diferenciar entre
pebrots dolços i picants, però fins a principis del segle XX tots els pebrots
eren picants. En les varietats dolces hi trobem el pebrot vermell i carnós que es
sol menjar cru o cuinat, i els verds allargats que tenen menys carn i es
cuinen. Els pebrots del Piquillo són petits i vermells i es fan servir per fer
conserves. Els picants es solen anomenar “bitxos”. Aquests són allargats i n’hi
ha de grocs i de vermells.
Tenen molta aigua i poques
proteïnes i calories (son diürètics). Quasi no tenen greixos, però sí molta
fibra. És important la quantitat de vitamines i antioxidants que aporten. Són
un dels aliments més rics en vitamina C, sobretot els pebrots vermells i també
destaquen en provitamina A, que va bé per la vista, cabells, pell, ossos i
sistema immune. A més, contenen vitamina E i algunes del grup B. Els pebrots són
rics en potassi, fòsfor i magnesi. Afavoreixen la circulació de la sang i ajuden
a regular el colesterol, però s’ha de restringir el consum de pebrots si es
pateix d’inflamació a les articulacions o dels ossos. A més, poden resultar
indigestos, sobretot els picants.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada