A Sant Feliu de Guíxols.

dimarts, 15 d’abril del 2014

ESPÀRREGS DE MARGE

Els espàrregs (Asparagus officialis) pertanyen a la família de les Liliàcees.

No es cultiven. Creixen amb el sol a finals d’hivern en estat salvatge. Són molt més allargats que els blancs i la seva textura és ferma.

Tenen molt poques calories i aporten molts minerals (potassi, fòsfor, magnesi, etc.). També vitamines (C, betacarotè i àcid folic). El seu contingut en fibra és alt. A més, conté una substància anomenada “àcid asparagínic” que estimula la diüresis, cosa que el fa ideal per a les dietes per a aprimar. El seu baix contingut en hidrats de carboni els fa apropiats per als diabètics. És una de les verdures més saludables que hi ha al mercat.

Es poden cuinar al vapor, a la planxa, en truita, en cremes, en guisats... S’han de consumir als pocs dies de recollir-los.

Fotografia presa a "Frutería López".
C/ València, 17220 Sant Feliu de Guíxols.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada