Les llenties pertanyen al
grup de les lleguminoses seques. Són originàries dels països del sud-oest d’Àsia,
però actualment es consumeixen arreu del món.
Hi ha centenars de
varietats de llenties de diferents mides i colors -groc, vermell, taronja,
verd, marró i negre-, però les varietats més consumides a Espanya són les
castellanes, grosses i de to verd clar, i les pardines (les de la foto), que
són petites i de color marró fosc.
Tenen una altra
concentració de nutrients i molt poca grassa. Són hidrats de carboni d’absorció
lenta, i això fa que es mantingui la sensació d’estar tip/a i que es mantinguin
regulars els nivells de sucre. També contenen proteïnes i són font de potassi,
cosa que fa que ajudin a eliminar l’aigua de l’organisme i les fa adequades per
a persones que manifesten retenció de líquids. També porten fòsfor (que va bé
pels ossos i les dents) i magnesi. Són riques en vitamines del grup B (niacina
o B3, tiamina, piridoxina i riboflavina) que van bé per al sistema nerviós, i també
en vitamina K. Com que tenen ferro, eviten anèmies. Gaudeixen d’un alt
contingut en fibra, però al dur àcid úric i purines, es recomana consumir amb
prudència a les persones que pateixen artritis, artrosis, arteriosclerosis,
gota o amb càlculs renals.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada