A Sant Feliu de Guíxols.

dimecres, 12 de febrer del 2014

SUCRE

El sucre és un carbohidrat dolç i de color blanc, cristal·litzat en petits grans. És soluble en aigua. S’extreu principalment de la remolatxa en països temperats i de la canya de sucre en països tropicals. Les primeres referències del sucre es remunten a quasi 5000 anys i es va anar expandint mitjançant les conquestes de territoris. A Espanya va arribar a l’Edat Mitjana i a finals del segle XVII ja es consumia arreu del món.

Hi ha sucre blanc, que passa per molts processos de refinament i quasi no té nutrients, i sucre morè o integral que conté tots els nutrients. Com més enganxós sigui el sucre, serà més natural.

Proporciona l’energia que el nostre organisme necessita per al funcionament dels diferents òrgans com els músculs i el cervell. Té un efecte antidepressiu i produeix sensació de benestar. Per la contra, pot produir càries, un augment dels triglicèrids i el seu excés pot provocar sobrepès.


Es fa servir per mantenir el gust de les conserves de fruites i per endolcir els menjars. És indispensable en rebosteria.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada