El sucre és un carbohidrat
dolç i de color blanc, cristal·litzat en petits grans. És soluble en aigua. S’extreu
principalment de la remolatxa en països temperats i de la canya de sucre en
països tropicals. Les primeres referències del sucre es remunten a quasi 5000 anys
i es va anar expandint mitjançant les conquestes de territoris. A Espanya va
arribar a l’Edat Mitjana i a finals del segle XVII ja es consumia arreu del
món.
Hi ha sucre blanc, que
passa per molts processos de refinament i quasi no té nutrients, i sucre morè o
integral que conté tots els nutrients. Com més enganxós sigui el sucre, serà
més natural.
Proporciona l’energia que
el nostre organisme necessita per al funcionament dels diferents òrgans com els
músculs i el cervell. Té un efecte antidepressiu i produeix sensació de
benestar. Per la contra, pot produir càries, un augment dels triglicèrids i el
seu excés pot provocar sobrepès.
Es fa servir per mantenir
el gust de les conserves de fruites i per endolcir els menjars. És indispensable
en rebosteria.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada