A Sant Feliu de Guíxols.

dimecres, 19 de febrer del 2014

RAÏM

El raïm existeix des de temps prehistòrics. És el fruit de la vinya. És petit, de pell suau i de diferents colors segons la varietat. Pot tenir un gust agredolç o lleugerament àcid i intens.  Conté un 80% d’aigua i és refrescant.

Hi ha tres espècies principals de raïm: l’europeu, el nord-americà i els híbrids francesos. Alguns raïms es destinen al consum en fresc, altres pel consum en sec i altres per a produir vins.

Té molt sucre, i alguns minerals i vitamines. Al tenir molts nutrients és un aliment molt complet per a les criatures que estan en època de creixement i també per als ancians. Ajuda a depurar l’organisme de toxines. És ideal consumir raïm en casos d’astènia i anèmia, i està contraindicat en persones diabètiques o obeses. Redueix el nivell de colesterol i d’àcid úric.


Es pot fer servir per a preparar sucs i postres. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada