A Sant Feliu de Guíxols.

dissabte, 12 d’octubre del 2013

LLORER

Les fulles del llorer (laurus nobilis), un arbust d’origen asiàtic, tenen un gust característic, amb un toc fresc, dolç, lleugerament picant i un xic amargant. Són suaus i de color verd podent mesurar des de 2,5 cm a 7 cm.

A part de ser un símbol de victòria, ja que el llorer s’utilitzava per a distingir als guanyadors, els grecs ja feien servir les fulles per a guarir picades d’insectes. Té diferents propietats beneficioses per a la salut: en infusió faciliten les digestió i baixen la tensió, però no s’aconsella en cas de gastritis o úlcera. Elaborant compreses amb la infusió, al ser astringent, antimicòtic, antibacterià i antiinflamatori, pot servir per a tractar problemes de la pell com infeccions lleus i acne, i posant al pit alleuja la tos i altres símptomes dels refredats. També es poden fer gàrgares. Un oli fet amb fulles de llorer es pot fer servir, de manera tòpica, per ajudar a guarir esquinços, dolors musculars i inflamacions, però no s’ha de prendre aquest oli, ja que pot provocar irritació. També podria causar taques a la pell i no l’han de fer servir les dones embarassades, ni les lactants, ni les criatures.

En gastronomia és un bon condiment aromatitzant de molts menjars com estofats, peixos, patés, sopes, guisats, salses, marinades... Quasi sempre es fan servir les fulles seques ja que les tendres són amargues.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada