A Sant Feliu de Guíxols.

diumenge, 15 de setembre del 2013

PASTANAGUES

Les pastanagues (Daucus carota) són l’arrel d’una planta herbàcia anual de la família de les umbel·líferes. Hi ha molts tipus de pastanagues – més de 50 varietats - segons el seu color, forma, allargada, etc. Se sap que existeixen des de fa al menys cinc mil anys, però al principi no eren comestibles.

Tenen moltes vitamines i molts minerals. Per la seva alta composició en carotens i provitamina A són un sa i eficaç bronzejador alhora que protegeixen la pell, però també contenen vitamines B, C i D. Com que són riques en fòsfor, tenen propietats vigoritzants, són útils per a ments cansades i per a restaurar els nervis. Contenen quantitats considerables de ferro, potassi i calci. Si es mengen crues enforteixen les dents i les genives, però també es poden menjar cuites. Estimulen la gana i van bé a qui pateix anèmia o depressió. Eliminen els còlics i els gasos de l’organisme. També són diürètiques i ajuden a desintegrar càlculs renals. Milloren la vista, són antioxidants i ajuden a la secreció de llet materna.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada