Les pastanagues (Daucus carota) són l’arrel d’una planta
herbàcia anual de la família de les umbel·líferes. Hi ha molts tipus de
pastanagues – més de 50 varietats - segons el seu color, forma, allargada, etc.
Se sap que existeixen des de fa al menys cinc mil anys, però al principi no
eren comestibles.
Tenen moltes vitamines i
molts minerals. Per la seva alta composició en carotens i provitamina A són un
sa i eficaç bronzejador alhora que protegeixen la pell, però també contenen
vitamines B, C i D. Com que són riques en fòsfor, tenen propietats
vigoritzants, són útils per a ments cansades i per a restaurar els nervis. Contenen
quantitats considerables de ferro, potassi i calci. Si es mengen crues
enforteixen les dents i les genives, però també es poden menjar cuites.
Estimulen la gana i van bé a qui pateix anèmia o depressió. Eliminen els còlics
i els gasos de l’organisme. També són diürètiques i ajuden a desintegrar
càlculs renals. Milloren la vista, són antioxidants i ajuden a la secreció de
llet materna.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada