A Sant Feliu de Guíxols.

dimecres, 11 de setembre del 2013

OLIVES

Les olives son el fruit de l’olivera. Són amargues i es poden classificar en olives per a menjar (o de taula) i olives per a fer oli. Les olives per a menjar es recullen verdes o madures, amb una bona mida. Entre les seves varietats hi ha la “manzanilla”, la “gordal”, la “hojiblanca”, etc. Cada regió les prepara d’una manera diferent. Les olives que serveixen per a fer oli han d’estar madures. L’oli s’extreu en un 70% de la polpa i el 30% del pinyol, però el més apreciat és l’oli d’oliva verge extra, que s’obté de la primera pressió en fred. Algunes varietats són l’”arbequina”, la “blanqueta”, la “picual”, la “manzanilla”, la “cornicabra, l’”empeltre”, etc.

Les olives de taula son molt nutritives i riques en components grassos de gran qualitat. Tenen tots els aminoàcids essencials perfectament equilibrats, i molts minerals com calci i ferro. També vitamines com provitamina A, vitamina C i tiamina. Estimulen els processos digestius i ens aporten fibra. A cada 100 grams d’olives hi ha 150 calories.

Son ideals per a afegir a les amanides, esqueixades, ensaladilles, pizzes, empanades... i es poden farcir d’anxoves, de pebrot i d’un munt de coses més.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada