Les olives son el fruit de
l’olivera. Són amargues i es poden classificar en olives per a menjar (o de
taula) i olives per a fer oli. Les olives per a menjar es recullen verdes o
madures, amb una bona mida. Entre les seves varietats hi ha la “manzanilla”, la
“gordal”, la “hojiblanca”, etc. Cada regió les prepara d’una manera diferent. Les
olives que serveixen per a fer oli han d’estar madures. L’oli s’extreu en un 70%
de la polpa i el 30% del pinyol, però el més apreciat és l’oli d’oliva verge
extra, que s’obté de la primera pressió en fred. Algunes varietats són l’”arbequina”,
la “blanqueta”, la “picual”, la “manzanilla”, la “cornicabra, l’”empeltre”,
etc.
Les olives de taula son
molt nutritives i riques en components grassos de gran qualitat. Tenen tots els
aminoàcids essencials perfectament equilibrats, i molts minerals com calci i
ferro. També vitamines com provitamina A, vitamina C i tiamina. Estimulen els
processos digestius i ens aporten fibra. A cada 100 grams d’olives hi ha 150
calories.
Son ideals per a afegir a
les amanides, esqueixades, ensaladilles, pizzes, empanades... i es poden farcir
d’anxoves, de pebrot i d’un munt de coses més.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada