A Sant Feliu de Guíxols.

dimecres, 7 d’agost del 2013

ARRÒS

L’arròs és un cereal que pertany a la família de les gramínies i és el segon aliment més consumit al món. Es cultiva en zones temperades, humides i negades d’aigua com a Pals i al delta de l’Ebre entre d’altres llocs. El seu origen està a l’Àsia tropical i el seu principal productor actual és la Xina, produint el 30% de tota la producció mundial.

Hi ha moltes espècies i varietats d’arròs, més de 5000 de diferents. De la varietat de gra llarg, l’arròs Basmati de la Índia és el més conegut: el gra queda sec i solt en la cocció, cosa que el fa ideal per a les amanides. De gra curt, el Júcar, Bahía i Bomba que tenim a la península ibèrica. Aquest té més midó i els grans s’enganxen. També hi ha gra mig que s’utilitza més a Itàlia.

Té molts hidrats de carboni i també midó. No té grassa, ni colesterol, ni sodi, ni gluten. És ideal pels problemes gastrointestinals i per a les dietes per a aprimar.

L’embolcall dels grans d’arròs, el segó, es fa servir a la cuina vegetariana.


A la cuina s’utilitza l’arròs en amanides, sopes, paelles, postres...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada