L’arròs és un cereal que
pertany a la família de les gramínies i és el segon aliment més consumit al
món. Es cultiva en zones temperades, humides i negades d’aigua com a Pals i al
delta de l’Ebre entre d’altres llocs. El seu origen està a l’Àsia tropical i el
seu principal productor actual és la Xina, produint el 30% de tota la producció
mundial.
Hi ha moltes espècies i
varietats d’arròs, més de 5000 de diferents. De la varietat de gra llarg,
l’arròs Basmati de la Índia és el més
conegut: el gra queda sec i solt en la cocció, cosa que el fa ideal per a les
amanides. De gra curt, el Júcar, Bahía i Bomba que tenim a la península ibèrica. Aquest té més midó i els
grans s’enganxen. També hi ha gra mig que s’utilitza més a Itàlia.
Té molts hidrats de
carboni i també midó. No té grassa, ni colesterol, ni sodi, ni gluten. És ideal
pels problemes gastrointestinals i per a les dietes per a aprimar.
L’embolcall dels grans
d’arròs, el segó, es fa servir a la cuina vegetariana.
A la cuina s’utilitza
l’arròs en amanides, sopes, paelles, postres...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada