El tomàquet és el fruit de
la tomaquera (Solanum lycopersicum). Son
originaris d’Amèrica del sud i la seva millor temporada és l’estiu, essent els
tomàquets més gustosos entre juny i setembre. Hi ha una gran varietat i
qualitats de tomàquets, com el tomàquet de penjar, el tomàquet de la pera, el
tomàquet verd, el tomàquet cherry, etc.
És ric en vitamines C i A
entre moltes d’altres, conté molts minerals i és un gran antioxidant. Es
recomana en dietes per a aprimar.
Entre els seus beneficis
per a la salut, trobem que serveix per a resistir a les infeccions, és
beneficiós per a la vista, és preventiu per les malalties del cor, contra la
hipertensió, és diürètic, combat el restrenyiment, i en investigacions recents
s’ha mostrat que serveix de preventiu contra el càncer.
Amb el tomàquet es poden
fer un munt de plats culinaris i és un ingredient bàsic en amanides i la seva
salsa és mundialment coneguda. També se’n poden fer conserves i melmelades. A
Catalunya tenim l’especialitat típica del pa amb tomàquet. És primordial que el
tomàquet estigui madur abans de consumir-lo.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada