A Sant Feliu de Guíxols.

divendres, 5 de juliol del 2013

TOMÀQUETS

El tomàquet és el fruit de la tomaquera (Solanum lycopersicum). Son originaris d’Amèrica del sud i la seva millor temporada és l’estiu, essent els tomàquets més gustosos entre juny i setembre. Hi ha una gran varietat i qualitats de tomàquets, com el tomàquet de penjar, el tomàquet de la pera, el tomàquet verd, el tomàquet cherry, etc.

És ric en vitamines C i A entre moltes d’altres, conté molts minerals i és un gran antioxidant. Es recomana en dietes per a aprimar.

Entre els seus beneficis per a la salut, trobem que serveix per a resistir a les infeccions, és beneficiós per a la vista, és preventiu per les malalties del cor, contra la hipertensió, és diürètic, combat el restrenyiment, i en investigacions recents s’ha mostrat que serveix de preventiu contra el càncer.

Amb el tomàquet es poden fer un munt de plats culinaris i és un ingredient bàsic en amanides i la seva salsa és mundialment coneguda. També se’n poden fer conserves i melmelades. A Catalunya tenim l’especialitat típica del pa amb tomàquet. És primordial que el tomàquet estigui madur abans de consumir-lo.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada