A Sant Feliu de Guíxols.

dimecres, 10 de juliol del 2013

Alls

Els alls són el bulb d’una planta (Allium sativum) que pertany a la família de les liliàcies. Cada gra d’all pot originar una planta nova. Té un aroma i gust intensos que fa que sigui molt valorat a la cuina. És originari d’Àsia. És conegut en les supersticions com a remei per a allunyar vampirs.

Podem trobar alls tendres a la primavera. Aquests tenen un gust més suau que combina perfectament amb amanides.

Els alls afavoreixen al bon funcionament del cor i s’aprofiten més les seves propietats quan es mengen crus. Són diürètics, expectorants i estimulants, tot i que també s’han utilitzat com a antisèptics. S’utilitza per tota mena de remeis contra patologies respiratòries i reumàtiques. Com que conté antioxidants es diu que redueix el risc de contraure càncer.

No es recomana menjar all a les dones en època d’alletament, ja que es pensa que pot canviar el gust de la llet.

El julivert ajuda a treure a olor de l’all.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada