Els alls són el bulb d’una
planta (Allium sativum) que pertany a
la família de les liliàcies. Cada gra d’all pot originar una planta nova.
Té un aroma i gust intensos que fa que sigui molt valorat a la cuina. És
originari d’Àsia. És conegut en les supersticions com a remei per a allunyar
vampirs.
Podem trobar alls tendres
a la primavera. Aquests tenen un gust més suau que combina perfectament amb
amanides.
Els alls afavoreixen al
bon funcionament del cor i s’aprofiten més les seves propietats quan es mengen
crus. Són diürètics, expectorants i estimulants, tot i que també s’han
utilitzat com a antisèptics. S’utilitza per tota mena de remeis contra
patologies respiratòries i reumàtiques. Com que conté antioxidants es diu que
redueix el risc de contraure càncer.
No es recomana menjar all
a les dones en època d’alletament, ja que es pensa que pot canviar el gust de
la llet.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada