L’alfàbrega (Ocimum basilicum) és una planta anual
d’uns 30-60 cm. d’alçada, i es pensa que és d’origen persa. Fa una olor molt
agradable i les seves flors, que floreixen a l’estiu, s’agrupen en espigues. Hi
ha moltes varietats d’aquesta planta amb fulles més grans i més petites, de
color verd i de color morat.
No resisteix les gelades i
quan comença a fer fred s’ha de posar a l’interior si volem que visqui i s’ha
de regar abundantment. Després de florir, la planta se seca.
El seu ús a la cuina és
per les seves propietats aromàtiques, sobretot per fer pesto i per acompanyar
tomàquets, però també va bé amb pebrot, carbassó, ous, pollastre, peix, etc. També
es pot fer servir per a elaborar licors. El seu gust és dolç i en ocasions,
segons la temporada de recol·lecció, el seu sabor és més intens. La millor
manera d’utilitzar-la és fresca i crua.
Es diu que les fregues amb
alfàbrega al cap, prevenen la caiguda del cabell i que el bany amb infusió
d’aquesta planta és relaxant i deixa la pell molt neta de bacteris i suau.
Sembla ser que també elimina els paràsits intestinals.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada