A Sant Feliu de Guíxols.

dilluns, 29 de juliol del 2013

ALFÀBREGA

L’alfàbrega (Ocimum basilicum) és una planta anual d’uns 30-60 cm. d’alçada, i es pensa que és d’origen persa. Fa una olor molt agradable i les seves flors, que floreixen a l’estiu, s’agrupen en espigues. Hi ha moltes varietats d’aquesta planta amb fulles més grans i més petites, de color verd i de color morat.

No resisteix les gelades i quan comença a fer fred s’ha de posar a l’interior si volem que visqui i s’ha de regar abundantment. Després de florir, la planta se seca.

El seu ús a la cuina és per les seves propietats aromàtiques, sobretot per fer pesto i per acompanyar tomàquets, però també va bé amb pebrot, carbassó, ous, pollastre, peix, etc. També es pot fer servir per a elaborar licors. El seu gust és dolç i en ocasions, segons la temporada de recol·lecció, el seu sabor és més intens. La millor manera d’utilitzar-la és fresca i crua.


Es diu que les fregues amb alfàbrega al cap, prevenen la caiguda del cabell i que el bany amb infusió d’aquesta planta és relaxant i deixa la pell molt neta de bacteris i suau. Sembla ser que també elimina els paràsits intestinals.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada