El cigró (Cicer arietinum) és una planta anual
lleguminosa d’una alçada de fins a seixanta centímetres.
L’origen del cultiu d’aquesta
planta està al sud-oest de Turquia i des d’allà es va estendre a Europa pel
Mediterrani i a altres llocs del món. Va entrar a la península ibèrica per
Cartagena. Hi ha aproximadament 40 espècies diferents de cigrons.
Les llegums són altament
nutritives i energètiques, riques en proteïnes, glúcids i fibra, però tot i
tenir moltes calories, són de baix contingut en grasses. És adequat per a
persones diabètiques i per a persones que necessiten fer treball físic. També
va bé per a combatre el restrenyiment. Pel que fa als minerals, el cigró porta
calci, ferro i zinc i com que és baix en sodi, també el poden menjar les
persones hipertenses. No conté colesterol.
S’ha descobert que
produeix serotonina, la hormona de la felicitat, per la qual cosa és un bon
antidepressiu i ajuda a dormir produint una bona sensació.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada