A Sant Feliu de Guíxols.

dimarts, 25 de juny del 2013

CIGRONS

El cigró (Cicer arietinum) és una planta anual lleguminosa d’una alçada de fins a seixanta centímetres.

L’origen del cultiu d’aquesta planta està al sud-oest de Turquia i des d’allà es va estendre a Europa pel Mediterrani i a altres llocs del món. Va entrar a la península ibèrica per Cartagena. Hi ha aproximadament 40 espècies diferents de cigrons.

Les llegums són altament nutritives i energètiques, riques en proteïnes, glúcids i fibra, però tot i tenir moltes calories, són de baix contingut en grasses. És adequat per a persones diabètiques i per a persones que necessiten fer treball físic. També va bé per a combatre el restrenyiment. Pel que fa als minerals, el cigró porta calci, ferro i zinc i com que és baix en sodi, també el poden menjar les persones hipertenses. No conté colesterol.

S’ha descobert que produeix serotonina, la hormona de la felicitat, per la qual cosa és un bon antidepressiu i ajuda a dormir produint una bona sensació.

A la hora de cuinar el cigró, acompanya bé amb arròs, carn i verdures.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada